Gezinnen

Onder de Bomen biedt in de regio's Nijmegen en Noordoost Brabant Wonen en Gesteund Wonen voor Gezinnen aan. Er is altijd een begeleider bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Een uitgebreide beschrijving vind je hieronder.  

Wanneer een problematiek in een gezin zo complex, systemisch en gelaagd is, bestaat de mogelijkheid om Gesteund Wonen voor Gezinnen in te zetten. Gezinnen die voor Gesteund Wonen in aanmerking komen, hebben meestal al verschillende begeleidings- en behandeltrajecten gehad, helaas zonder dat het effect voldoende was. De situatie kan bijvoorbeeld onveilig zijn voor het kind en/of ouder. Ook kan bijvoorbeeld een patroon van het gezinssysteem zo complex zijn, dat het stap voor stap ontrafeld moet worden om problematiek behapbaar te maken. Een team zorgprofessionals brengt de stabiliteit en veiligheid weer terug in een gezin zodat groei en ontwikkeling weer kan gaan plaatsvinden.

Een traject vanuit Gesteund Wonen voor Gezinnen kent een andere manier van werken. Een voorwaarde bij de inzet is dat het casemanagement bij het team van Onder de Bomen komt te liggen. Het aantal hulpverleningsorganisaties per gezin daalt daarmee tot een overzichtelijk niveau.  We gaan naast het gezin staan, kijken met hen waar mogelijkheden zijn tot groei en waar niet. We volgen het tempo van het gezin, zonder veiligheid en (benodigd) ontwikkelingsperspectief uit het oog te verliezen. Er is een mogelijkheid op 24 uurs bereikbaarheid vanuit het team.

De begeleiding kan betrekking hebben op alle levensgebieden en kan bestaan uit casemanagement, gezinsbegeleiding (IAG), dagbesteding, praktische thuisbegeleiding, gezinsregie en gedragskundige ondersteuning. Voor ieder gezin wordt een op maat casusteam gevormd van 2-3 medewerkers met verschillende specialisaties en een gedragskundige. Zij zullen doelgericht werken om duurzame verandering te brengen in de problematiek. Gesteund Wonen voor Gezinnen kan vanuit een vrijwillig kader worden ingezet, maar ook vanuit een drang- of dwangkader.

Altijd bereikbaar

Er is altijd een begeleider bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. 

We begeleiden het hele gezin

Gesteund wonen voor gezinnen is niet alleen gericht op het kind. Het hele gezinssysteem wordt betrokken bij het programma, zodat er een brede, steunende structuur ontstaat. 

Gesteund wonen voor gezinnen: onze teams

Gesteund wonen voor gezinnen bieden we in de regio’s Nijmegen en Noordoost Brabant

Informatie voor verwijzers

Wil je meer weten over de werkwijze van Gesteund Wonen voor Gezinnen? Download dan hier de folder.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor Gesteund Wonen voor Gezinnen bij Onder de Bomen? Neem dan contact op via [email protected] of 085-8883497.

© 2024 | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Design: brood & tulpen | Development: eleven59.nl