Werk & dagbesteding

Werk en/of dagbesteding zijn belangrijke onderdelen bij het ontwikkelen en uitbouwen van een zelfstandig leven. Onder de Bomen helpt cliënten daarbij. Op onze eigen locaties en bij onze partners bieden we uiteenlopende arbeidsmatige activiteiten aan.

Doel van werk en dagbesteding

Met werk en dagbesteding stimuleren en ontwikkelen we vaardigheden en investeren we in het herkennen en uitbouwen van persoonlijke talenten. Op die manier vergroten cliënten hun gevoel van eigenwaarde én investeren ze gericht in hun kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is het belangrijk dat een dag zinvol is en voor een ieder prettig verloopt. 

Doelgroep

Wij bieden werk en dagbesteding aan (jong)volwassenen die om wat voor reden dan ook ondersteuning nodig hebben. Dat kan zijn wegens psychiatrische problemen, een lichte verstandelijke beperking, of om weer een dag- en werkritme op te bouwen met het oog op (toekomstig) werk.

Locaties voor dagbesteding

Werk en dagbesteding vinden plaats op verschillende locaties, zowel extern als op onze eigen locaties. Onder de Bomen heeft vier eigen locaties voor werk en dagbesteding:

  • Zorgboerderij In het Westen (Wolfskuilseweg, Nijmegen)
  • Mijn Werkplek (Postweg, Nijmegen)
  • Kinderboerderij Uden (Artillerieweg, Uden)
  • Emmausklooster (Basilius van Bruggelaan, Velp (NB))

Bij beide locaties worden cliënten in hun werkzaamheden begeleid door professionals. Dit gebeurt in groepsverband, maar je werkt aan jouw eigen, individuele doelen.  

Zorgboerderij In het Westen 

Groenten telen, de natuurtuin onderhouden of dieren verzorgen: het kan allemaal bij Zorgboerderij In het Westen. Ook op culinair gebied stimuleren we de cliënten, die bijvoorbeeld verse tomatensoep maken of zelf brood bakken in de houtoven. Daarnaast  zijn er verschillende creatieve activiteiten te doen. 

Meer weten? Bekijk de website van In het Westen.

Mijn Werkplek 

Een picknicktafel maken, helpen bij verhuizingen of de was doen voor bedrijven: bij Mijn Werkplek voeren cliënten verschillende werkzaamheden uit. We hebben een houtwerkplaats, kledingwinkel,, klussendienst, keuken, wasserette en een creatief atelier.

Meer weten? Bekijk de website van Mijn Werkplek.

Kinderboerderij Uden 

Op alle werkdagen verzorgen deelnemers van Onder de Bomen de dieren van de kinderboerderij en onderhouden ze deze mooie locatie. De werkzaamheden bestaan uit: dierverzorging, bereiden van het eten voor de dieren, schoonmaken van de hokken en kleine hand-en-spandiensten.

Meer weten? Bekijk de website van kinderboerderij Uden.

Emmausklooster 

Het Emmausklooster in Velp (NB) is het oudste Kapucijnenklooster in Nederland en biedt een rustige en inspirerende omgeving, waar we diverse activiteiten aanbieden, passend bij de interesses en mogelijkheden van de deelnemers. Denk hierbij aan tuinieren, werken in winkel en horeca, naaiatelier en creatieve werkplaats.

Meer weten? Neem contact op met het aanmeldteam

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor dagbesteding bij Onder de Bomen? Neem dan contact op via [email protected] of 085-8883497.
 

© 2024 | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Design: brood & tulpen | Development: eleven59.nl