Meerwaarde in...
verhalen

Openheid is voor ons laten zien wie je bent en wat je doet. Je gaat met elkaar in gesprek en je staat daarin open voor het perspectief van de ander. Bij Onder de Bomen delen we veel met medewerkers, cliënten en andere belanghebbenden. Door het gesprek ontstaat een breder perspectief en daardoor een beter contact. De verhalen hoe we dit doen en hoe we onze andere kernwaarden in de praktijk brengen, lees je hieronder.

‘Ik ben echt heel blij met de begeleiding van Onder de Bomen. Het gaat nu ook veel beter met mij’

MeerWaarde in openheid, vertrouwen, durven, een stap extra en groei:

Openheid

De lunch

'Het was mijn eerste werkdag. Mijn man, Stephan, zei: ‘Succes vandaag! Let op hoe ze lunchen, dat zegt wat over de organisatie!’ Toen het 12 uur was, ging iedereen in de ‘woonkamer’ zitten. De één met een pakje crackers, de ander met een hele ‘koffer’ vol eten. Maar allemaal ontspannen, gezellig kletsend en op elkaar gericht. En dat wel 3 kwartier lang. Snel achter je computer een boterham wegdrukken was er niet bij. Ik werd er rustig en blij van, ik hoorde er vanaf de eerste dag bij. Wat een verbondenheid daar, het was bijna niet mogelijk om niet gezien te worden. Dat beloofde wat!'

Durven

Out-of-the-box

“Wat ik zo fijn vind aan Onder de Bomen? Dat ze vooruitstrevend zijn, altijd bereid om out-of-the-box te denken. Bij hen staat niet het zorgproduct of -pakket centraal, maar de cliënt. Ze passen de zorg vervolgens op de cliënt(en) aan en niet andersom. Een mooi voorbeeld is het ‘Gesteund Wonen voor Gezinnen’, waarmee Onder de Bomen erin slaagt om gezinnen bij elkaar te houden, in de wetenschap dat zorg altijd in de buurt is. En: ze zeggen altijd ja. Ook als ze het zelf even niet weten, pakken ze de handschoen op en komen ze uiteindelijk toch met een passend antwoord op de zorgvraag.”

Vertrouwen

Iedereen is anders

“Mijn begeleiders dachten vanaf dag één mee over welke vorm van dagbesteding bij mij past. Het is de keuken geworden van Mijn Werkplek. Daar ben ik helemaal in mijn element. De groep bedenkt wat we gaan eten; ik voer het uit, meestal samen met één of twee anderen. De begeleiders staan op zo’n moment vaak in de werk­plaats en dat is prima, wij redden het wel. Soms voel ik me net zélf een begeleider, bijvoorbeeld als ik anderen help. Dat maakt het werken extra leuk, dat iedereen anders is. Iedereen vindt hier een activiteit die goed bij hem of haar past.”

 

© 2024 | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Design: brood & tulpen | Development: eleven59.nl