Over ons

Anke stelt zich voor

Anke

Anke van Meijel

Gezinsbegeleider
Werkzaam bij Onder de Bomen sinds 2016

[email protected]
06 - 33 77 52 73

Mijn naam is Anke van Meijel, pedagogisch gezinsbegeleidster bij Onder de Bomen. Inmiddels zo'n 10 jaar werkzaam binnen de hulpverlening. Ik ben opgeleid tot sociaal pedagogisch werker, maatschappelijk werker, en in 2009 tot pedagogisch gezinsbehandelaar (IAG opleiding). Ik doe dit werk sindsdien met veel passie en toewijding. 

 

Als pedagogisch gezinsbegeleidster begeleid ik binnen Onder de Bomen opvoeders van kinderen tussen de 0 - 18 jaar bij het zoeken naar antwoorden op hele uiteenlopende (complexe) vragen. 

 

Als gezinsbegeleidster kijk en luister ik vanuit oprechte interesse naar het hele gezin. Goed contact en wederzijds vertrouwen is de basis om verder te komen in het proces. Samen gaan we op zoek naar de krachten binnen het gezin. Kijken wat goed gaat en wat werkt. Het geeft me veel voldoening om samen te werken aan nieuwe inzichten en vaardigheden. Het enthousiasme en de energie die ik voel wanneer ik aan het werk ben met kinderen hoop ik steeds opnieuw over te dragen. 

 

Mijn affiniteit ligt met name bij het werken in gezinnen waarbij er (vermoedelijk) sprake is van een ontwikkelingsbeperking. Wat betekent dit voor het gezin? Wat heeft het gezin nodig? Hoe kun je elkaar goed begrijpen? Als brainblocks-ambassadrice heb ik ervaring in het werken met mensen met een stoornis in het autistisch spectrum.

 

Bij Onder de Bomen krijg ik de kans om met een team van deskundige collega's mijn werk organisatorisch en inhoudelijk goed vorm te geven. Dat te doen wat nodig is voor de gezinnen!