Gesteund wonen

Gesteund Wonen voor Gezinnen

Wanneer een crisis in een gezin zo groot is dat er gesproken wordt over een uithuisplaatsing of heeft plaatsgevonden, bestaat de mogelijkheid om gesteund wonen voor gezinnen in te zetten. Een team zorgprofessionals brengt de stabiliteit en veiligheid weer terug in een gezin zodat uithuisplaatsing wordt voorkomen of terugplaatsing weer kan plaatsvinden.

 

Gezinnen die voor Gesteund Wonen in aanmerking komen, hebben meestal al verschillende begeleidings- en behandeltrajecten gehad. Zonder dat het effect voldoende was. De situatie is onveilig voor het kind en/of ouder. Veilig Thuis, gezinsvoogd of jeugdbescherming staan voor een dilemma: bieden we nog één laatste kans of gaan we over tot uithuisplaatsing? Gesteund wonen voor gezinnen biedt deze laatste kans. Voorwaarde is dat de gehele zorgvraag en regie bij het team van Onder de Bomen komt te liggen. Het aantal hulpverleningsorganisaties per gezin daalt daarmee tot een overzichtelijk niveau. 

De begeleiding kan betrekking hebben op alle levensgebieden en kan bestaan uit casemanagement, gezinsbegeleiding (IAG), dagbesteding, praktische thuisbegeleiding en gedragskundige ondersteuning. Hierdoor wordt er per gezin een begeleidingsteam gevormd van 2-3 medewerkers met verschillende specialisaties en een gedragskundige. 

 

Bekijk wat Gesteund Wonen voor Gezinnen voor u kan doen:

>> download PDF | Folder Gesteund Wonen voor Gezinnen

 

 

 

Onder de Bomen biedt Gesteund  Wonen voor Gezinnen in de regio’s:

  • Nijmegen
  • Brabant Noord Oost

 

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u contact met ons opnemen.