Vind jij werkgeluk
bij Onder de Bomen?

Bij Onder de Bomen werken wij zo veel mogelijk vacatureloos. Wij werven hierbij zo min mogelijk vanuit de gedachte van een vacature die moet worden opgevuld, maar we kijken of iemand bij onze kernwaarden past (en andersom) en op welke werkplek iemand het best tot zijn recht komt. Wij doen dit in de vorm van een open sollicitatie en hebben wekelijks kennismakingsgesprekken met geïntresseerden. Meer informatie vind je in dit filmpje of lees je hieronder.

Onder de Bomen zoekt voor regio Den Bosch (Noord Oost Brabant) een Gezinsbegeleider Gesteund Wonen Gezinnen. 

Gesteund wonen voor gezinnen

Dit team is een team met een diversiteit aan expertise en wordt ondersteund door een GZ-Psycholoog en Systeemtherapeut. Het team begeleidt multiprobleem gezinnen integraal, systemisch en veranderingsgericht. In de gezinnen zorgen wij eerst voor veiligheid en stabiliteit. Vervolgens vergroten we de zelfredzaamheid van het gezin. Tenslotte schalen we de hulpverlening passend af.

De begeleiding is ter voorkoming dat één of meer gezinsleden niet meer thuis kunnen wonen door de problematiek in het gezin of juist om één of meer van gezinsleden weer thuis te kunnen laten wonen na een periode van 24 uurs-zorg. Het team gesteund wonen voor gezinnen biedt gezinnen dagelijks geplande en ongeplande ondersteuning. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. De ondersteuning aan een gezin bestaat uit begeleiding op alle levensgebieden en kan besteaan uit verschillende bouwstenen, zoals gezinsregie, casemanagement, IAG, VHT, opvoedondersteuning, gezinsbegeleiding of praktische ondersteuning.

Jouw rol 

Je maakt gezinnen zelfredzamer door het bieden van systemische gezinsbegeleiding volgens de visie en werkwijze van Onder de Bomen.  Je kunt goed schakelen met collega’s en netwerkpartners en voelt je prettig in een informele en dynamische netwerkomgeving. Je kunt de leiding nemen, maar een volgende rol kun je ook aan nemen. Casemanagement is jou niet vreemd. Je bent een pragmaetische aanpakker: je ziet het werk en pakt het aan! Je kunt de kernwaarden van Onder de Bomen (zie hieronder) omzetten naar de dagelijkse praktijk. 

Onze collega

Wij zoeken een collega met ruime ervaring in de begeleiding en ondersteuning van cliënten die de uitdaging graag aangaat om de cliënten te motiveren en bij te dragen aan de ontwikkeling van onze organisatie. Een actieve houding is hierbij vanzelfsprekend. Je hebt uithoudingsvermogen, je durft boven jezelf uit te stijgen en kan anderen hier ook toe motiveren. Je hebt een grote mate van zelfreflectie vindt het vanzelfsprekend dat je jezelf blijft ontwikkelen. Je bent positief kritisch naar jezelf en je collega's. Je hebt een zorg gerelateerde HBO opleiding, ervaring met het werken in gezinnen, een SKJ registratie en bent bereid soms onregelmatig te werken. 

Over Onder de Bomen

Onder de Bomen biedt wonen met begeleiding, gesteund wonen en dagbesteding voor mensen en gezinnen die hun leven zo zelfstandig mogelijk willen vorm geven. Onder de Bomen is actief in de regio’s Nijmegen, Den Bosch en Rivierenland. 

Het draait bij Onder de Bomen om de mens en haar persoonlijke groei. De rest is ondergeschikt. Daarom doen we dingen soms anders. Niet om anders te zijn, maar om het écht om mensen en hun groei te laten draaien. Dat is niet vernieuwend, wij vinden dat vanzelfsprekend.

Voor goede hulpverlening moet er een gezonde relatie ontstaan tussen hulpverlener en hulpvrager. Daar komt driekwart van effectieve hulp op neer. Dat vergt tijd, liefde en aandacht. Maar ook de ruimte om verder te leren en jezelf te blijven ontwikkelen. In alles wat we doen geloven we dat goede zorg draait om vertrouwen en om persoonlijke relaties. Door die aanpak laten we mensen groeien.

Onder de Bomen is een eigenwijze, jonge, groeiende zorgorganisatie. Wij vragen van onze medewerkers een actieve houding in het continue vormgeven en ontwikkelen van de organisatie vanuit hun vakmanschap.

Werk van betekenis

Bij Onder de Bomen creëren we een werkomgeving die inspireert en uitdaagt tot ontwikkeling bij medewerkers en cliënten. Uitgangspunten hierbij zijn vertrouwen op eigen verantwoordelijkheid en talent. Onder de Bomen staat voor gelijkwaardigheid, waar iedere medewerker zich eigenaar voelt en ondernemend is. Op deze manier creëren we de voorwaarden voor werk van betekenis, met maatschappelijk toegevoegde waarde. We zijn een vernieuwende, groeiende organisatie. Vanuit onze visie verwachten we dat jij hier mede vorm aan geeft: je mag niet meedenken, je moet meedoen! 

De salariëring stellen we samen vast conform de CAO Gehandicaptenzorg. Minimaal 2% van onze omzet besteden wij aan opleiding en scholing. Graag bieden we medewerkers een werkplek waar ze voluit bij betrokken zijn, daarom mag je zelf aangeven hoeveel uur je graag zou willen werken (minimaal 24 uur). 

Reageren

Help jij ons mee de zorg te veranderen? Ben je nieuwsgierig en geïnteresseerd? Bel voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature met Jasper Pors (een van de oprichters) op 06-41374724. Voor vragen rondom de procedure kun je bellen met Joëlla Gerritzen (Talentjager) op 06-82055315. We ontvangen graag je sollicitatie t.a.v. Joëlla Gerritzen. Stuur je CV en motivatie naar [email protected] . 

 

Wil je slapend geld verdienen? En sta je open voor een nieuwe (bij)baan welke is te combineren met andere werkzaamheden of een studie (bijvoorbeeld Social Work, Verpleegkunde). Dan heeft Onder de Bomen mogelijkheden voor jou! 

Wie zijn wij?

Onder de Bomen is een jonge zorgorganisatie die de zorg anders wil organiseren. Op onze nieuwe woonlocatie in Nijmegen Centrum komen cliënten te wonen  met een verstandelijke en/of psychiatrische stoornis. Ze leren hier een zo zelfstandig mogelijk leven leiden. 

Hoe ziet de functie er uit?

Wanneer je aankomt op de locatie liggen de meeste bewoners al op één oor, misschien dat je nog moet ondersteunen bij het naar bed begeleiden van de nachtbrakers. Dan kun je zelf ook gaan slapen. Uiteraard kun je ook een boek lezen, studeren of iets anders voor jezelf doen. Je hebt de beschikking over een eigen slaapkamer. Wanneer er bijzonderheden zijn, kunnen bewoners naar je toekomen omdat ze iets nodig hebben, dan ben jij er om te helpen. 

Wat vragen wij van jou?

  • Je beschikt over een zorggerelateerde MBO 3/4 diploma. 
  • Je gaat problemen niet uit de weg en je weet ze zelfstandig op te lossen. 
  • Je bent minimaal 1 nacht per week beschikbaar. Meer mag natuurlijk ook. 

Wat biedt Onder de Bomen jou?

De salariëring stellen we samen vast conform CAO Gehandicaptenzorg schaal 35. Het uurloon bedraagt tussen de €16,23 / €22,87 afhankelijk van ervaring en opleidingsniveau. Daarnaast krijg je nog vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%). Daarnaast ben je welkom op onze activiteiten en kun je gebruik maken van ons uitgebreide opleidingsplatform.

Reageren

Help jij ons mee de zorg te veranderen? Ben je nieuwsgierig en geïnteresseerd? Bel voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature met Joëlla Gerritzen (Talentjager) op 06-82055315. We ontvangen graag je sollicitatie t.a.v. Joëlla Gerritzen. Stuur je CV en motivatie naar [email protected] . 

Onder de Bomen werkt en werft zo veel mogelijk vacatureloos. Zo laten we de talenten van medewerkers leidend zijn, we maken graag ruimte voor goede kandidaten. Wekelijks voeren de oprichters kennismakingsgesprekken met potentiële nieuwe collega’s, die veelal via een open sollicitatie bij ons terecht komen. Ook zetten we graag onze eigen medewerkers in om nieuwe collega’s te werven.

Update 18-07-2024: Op dit moment zijn alle leerwerk plekken gevuld en kunnen wij geen nieuwe studenten verwelkomen binnen onze organisatie. Voor stageplekken zijn er nog wel mogelijkheden.

We verwelkomen graag leerlingen en studenten in onze organisatie. In verschillende teams bieden we leerlingplekken aan, waar studenten vanuit een MBO- (BBL) of HBO-route werken en leren kunnen combineren. Hiermee bieden we nieuwe collega’s, bijvoorbeeld uit een ander vakgebied, de kans om bij ons opgeleid te worden tot volwaardige zorgprofessionals. Dit kan zijn vanuit Maatschappelijke Zorg (MBO), maar ook vanuit Social Work of Verpleegkunde (HBO).

Ieder team in onze organisatie heeft één of meerdere stagiaires onder zijn hoede. Met een vaste stagebegeleider scheppen we een veilig en prettig leerklimaat waarin je als toekomstige professional kan groeien.

De bijdrage van vrijwilligers is van onschatbare waarde binnen onze organisatie. Dankzij de inzet van vrijwilligers:

  • Is er meer tijd voor cliënten
  • Is er meer aandacht voor cliënten als mens
  • Ervaren medewerkers minder werkdruk en meer werkgeluk
  • Voelen mantelzorgers en familieleden van cliënten zich gesteund
  • Leven we in een meer betrokken en vitale samenleving.

Vrijwilligers kunnen zowel op de dagbestedingslocaties als op de woonlocaties aan de slag gaan. 

Heb je interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan binnen Onder de Bomen? Neem dan contact op met Joella Gerritzen via 06-82055315.
 

© 2024 | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Design: brood & tulpen | Development: eleven59.nl